Bu Blogda Ara

23 Kasım 2013 Cumartesi

Burçların İç Dünyası, Hangi Burç Nasıldır

Burçlar ve iç dünyaları :

İç dünyanıza küçük bir yolculuk yapmaya ne dersiniz? Merhamet ve vicdan konularında kendinizi nasıl hissedersiniz? İşte kendinize dair küçük ipuçları:

- Koç,
Koç burcu insanları yapıları nedeni ile sert görünür, hatta merhametsiz olarak bile algılanabilirler; fakat şimdiye kadar hiçbir Koç’un isteyerek bir kişiye zarar verdiği görülmemiştir. Aklından geçirdikleri kötülükler olabilir; ama bunları hayata getirecek derece hırsa ve nefrete sahip değillerdir. Orantılı bir vicdana ve merhamete sahiptirler. Yardım edilecek birileri varsa onlara acımadan yaklaşır, kendilerini iyi hissetmeleri için ellerinden geleni yaparlar. Koç merhametin dengeye ulaştığı yerdir.

- Boğa,
Boğa burcu insanları merhametlerini boş yere harcayıp daha sonra sakinleşmeye çalışanlardandır. İlk başlarda tüm sevgilerini ve merhametini birilerine vermeye hazırdırlardır ve verirler de; fakat sonra anlarlar ki hayat bazen bir şeyleri kendine de saklamaktır. Ellerinde kalan son kırıntıları bile çok iyi saklar, sadece hak ettiğini düşündüğü kişiler için kullanırlar. Boğa burçlarının vicdanları da merhametleri ile aynı oranda kullanılmış ve koruntu altına alınmıştır.

- İkizler,
İkizler burcu insanları çevrelerince hoyrat olarak görülseler de ellerini kollarını nereye koyduklarını iyi bilirler. Savurgan değildirler inançları konusunda. İnanmanın hissettirebileceği rahatlamayı kaçırmak istemezler. Merhamet etmeyi iyi bilir, bir dilenci için bile ağlayabilirler. Vicdanları da keza aynı oranda yüksektir. Yaptıkları hatanın üzere kendi akıllarında kez be kez geçerler. Sonuç daima vicdanın ağır basması, İkizler’in yerinde duramadan özür dilemesidir.

- Yengeç,
Yengeç burcu insanları Dünya üzerindeki tüm merhameti ve vicdanı bir araya getirmeye çalışanlardır. Bu kadar içten vicdan duygusu ile yüzleşebilen, merhametin yaratabileceği yükleri bile sırtlamaya hazır başka kaç kişi vardır ki? Yengeç kadını da, erkeği de vicdan kelimesinin sulanmış anlamını değil, derin ve gerçek anlamını bilirler ve bunu bilerek hareket ederler. İnsanları kırmamak isterler ki yükleri ağırlaşmasın. Herkese merhametleri vardır da bir kendilerine merhamet etmezler.

- Aslan,
Aslan burcu insanlarının asi ve özgürlükçü yapıları olmasına rağmen her zaman düşündükleri başkaları vardır. Mutlaka birilerine yardım etmek için daha çok çalışıyor, ailesine yük olmamak için çeşitli giderlerini ortaya bile dökmüyordur. Vicdan konusunda gerçek bir otoritedir Aslan, kendilerine yapılan iyilikleri de unutmazlar. Fakat merhamet etmek istemezler. Aslan insanlarının asıl meselesi kimsenin merhamet edilecek durumda olmamasını istemeleridir.

- Başak,
Başak burcu insanları kimseye belli etmeden kendi vicdanları ve merhametleri ile yaşayan sakinlerdir. Kimseye göstermek istemezler yaptıklarını, bu yüzden yapmıyor zannedilirler. Bu yanlış anlamayı düzeltmek için de hiçbir şey yapmazlar. Böylesine pasif bir rolde devam ederlerken hayatlarına, yaptıkları yanlışların en büyük karşılığını yataklarına yattıklarında gördükleri vicdandan alırlar. Onu uyutmayacak olan bir vicdan silsilesi hazır bekliyordur çünkü.

- Terazi,
Terazi burcu insanları adaletin ve doğruluğun insanları oldukları için vicdan ve merhamet duyguları en çok gelişmiş insanlardır. Herhangi bir haksızlık onları mahvetmeye yetecektir. Sinirlenecekler ve hatta sinirlerinden ağlayacaklardır. Merhamet duyguları çoğu zaman her şeyin önüne geçecektir; fakat Terazilerin vicdan yapmaları gereken bir konu olmayacaktır; çünkü hata yapma oranları oldukça düşüktür. Onlar merhametin adresidir, vicdanın değil.

- Akrep,
Akrep burcu insanları sert tavırları ile insanları çabuk kırsa ve merhametsiz görünse de iç hesaplaşmaları en çok olan insanlardandır. Ani hareketleri istemediği olaylara yol açar ve Akrep de vicdanı ile bol bol baş başa kalır. Her zaman için vicdanı Akrepleri alt eder. Merhamet konusunda ise yanlış anlaşılanlar listesinde önde gelirler. Vicdanları konusunda sık yargılanmaları merhametsiz oldukları ile alakalı bir bağlantıya neden olmamalıdır.

- Yay,
Yay burcu insanları bağımsız tavırları ile ilgi çekip tüm hayatlarını bu yönde idame ettiriyorlarmış gibi görünürler ve bu doğrultuda yargılanırlar. Çevrelerindeki insanları kolay silebilen tavırları ile merhametsiz görünseler de bu hareketlerinin vicdanını uzun süre yaparlar. Yine de gururlarını çok fazla alt edemez, verdikleri karara bağlı kalırlar. Bu konuda kendilerini ve hislerini dinlemeleri gerekir.

- Oğlak,
Oğlak burcu insanları ani parlamaları ile keskin görünseler de merhametin gerçek aynalarıdır. Yaşadıkları her şeyden bir ders çıkarıp yollarına devam etmeye çalışırlar. Vicdanları yaptıkları hataların ardından onları uyutmaz ve hemen Oğlaklar yumuşar, tüm hataları yok etmek için ellerinden geleni yapacaklardır. "Merhamet" denildiğinde ise bir fedai gibi kendini öne atacak, merhametin anlamını her seferde hatırlıcaktır.

- Kova,
Kova burcu insanları duygularına kapılmayı çok sevmeyenler kafilesinden oldukları için merhamet ve vicdan duygularını öne çıkarmazlar, yine de yardımcı olarak adı geçenlerdendir. Yardım edilecek birisi varsa koşar, duygularını da işte o zaman açık ederler. Merhametleri ortaya çıkar, ellerinden geleni yaparlar. Merhametin hayatta neler verebileceğini iyi bilir, işte böyle konularda karşı duruş göstermez, uysallaşma taraftarıdır.

- Balık,
Balık burcu insanları etraflarındaki her şey düşünür, herkes için iyi bir niyette bulunur. Bu yüzden merhametleri de vicdanları da çok yüksektir. En ufak hatalarında vicdanları ile masaya oturur büyük konuşmalara girerler ve her zaman vicdanlarının seslerini dinleyip doğru olanı yapmak için harekete geçerler. Minicik bir hayvandan kocaman bir hayvana kadar her canlı için de merhametleri vardır insanlara hissettikleri merhametin yanında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder