Bu Blogda Ara

11 Nisan 2017 Salı

Siz Yeter ki İsteyin Rabbim Mutlaka Verecektir....!

Doğan Camii'nin Öyküsü
Rahmetli doğan amca İstanbul'da ayakkabı tamircisiydi. Her gün dükkanını açar gelen gidenin tamir işlerini yapar gönderirdi. Bu kazandığın paralarla ne yapmayı düşünüyorsun diye soran densizlere de biriktirip cami yaptıracam diye cevap veriyordu. Kazancı geçimine bile zor yeten Doğan amca cami yaptırmayı gerçekten çok istiyordu ama bunun çok zor bir hayal olduğunu da düşünmeden edemiyordu.
       Bir gece rüya gördü Doğan amca;
Rüyasında biri dediki: Sen en kısa zamanda atına bin, kabeye git orda filan yerde siyah üzüm ağacı var o ağaçtan üç habbe üzüm koparıp ye... ye ama parasını da mutlaka öde.
       Bu rüyadan sonra Doğan amca atına biner kabeye gider tıpkı rüyasında denildiği yerde üzüm ağacını bulur sahibini arar sorar. Sonunda onu da bulur ve onun izniyle ordan üç habbe üzüm koparıp yer, sonrasında parasını ödemek ister. Yahu nolacak üç habbe üzümden ödesen ne olur, ödemesen ne olur diye üzümün sahibi helal eder fakat Doğan amcanın ısrarı üzerine neden illa ödemek istiyorsun helal ettim ya işte der.
       Bunun üzerine Doğan amca mecbur kalır rüyasını anlatmaya.
Rüyasını anlattıktan sonra üzümcünün söyledikleri ilginçtir. Yahu git işine bir rüya üzerine kalkıp taaa İstanbullardan buraya üzüm yemeye mi gelinir. Ben de geçen gün bir rüya gördüm:
Rüyamda bana birisi dedi ki. İstanbulda falan yerde eski bir ev var onun altında küpler dolusu altın var git orayı kazıp o altınları al diyordu. Şimdi ben de kalkıp İstanbula mı gideyim diye cevap verir. İşte tam o anda Doğan amca istediğine kavuşmuş olduğunu düşünür ve hiç bişey demeden atına atlar evinin yolunu tutar. Çünkü üzümcünün rüyasında gördüğü ev Doğan amcanın evidir. Gelir altınları çıkarır ve hep hayalini kurduğu camiyi yaptırır ve kendi adını koyar.
Bu cami şu anda İstanbul Şehremini mahallesinde bulunan Doağan Camiidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder