Bu Blogda Ara

18 Ekim 2015 Pazar

Bu Görselde Bir Bebek Görüyorsanız Kötü Bir Haberimiz Var!

Bu Görselde Bir Bebek Görüyorsanız Kötü Bir Haberimiz Var!
Bir tür beyin testi olarak nitelendirilen bu test geçtiğimiz günlerde sosyal medyada dolaşıma girdi. Testte sorulan soru ise oldukça basit: Görselde bir bebek görüyor musunuz?


BU GÖRSELDE BEBEK GÖRÜYOR MUSUNUZ!

Sosyal medya eskiden gazetelerde, dergilerde görmeye alışık olduğumuz kişilik, görsel zeka ve IQ testlerini hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline getirdi. Neredeyse her türlü testin ‘online’ olarak bulunabildiği bu testlerden sosyal medyayı kasıp kavuranlardan bazılar ise tıpkı bu test gibi dünyaca ünlü üniversitelerin yaptığı çalışmaların sonucunda ortaya çıkıyor. Tek bir görsele bakarak psikolojik rahatsızlık duymaya meyilli olup olmadığınızı öğrenmek isterseniz, buyurun bakın.


Bir tür beyin testi olarak nitelendirilen bu test geçtiğimiz günlerde sosyal medyada dolaşıma girdi. Kısa sürede binlerce insanın ilgisini çeken ve defalarca kez paylaşılan bu tek bir resimden oluşan testte sorulan soru ise oldukça basit: Görselde bir bebek görüyor musunuz?

Biz testin ayrıntılarından bahsetmeden önce, görsele bir de yanındaki bu fotoğrafla bakmayı deneyin.
EĞER BEBEK GÖRMÜYORSANIZ…


Hala bir bebek görmüyorsanız, internet dünyasının ve Cambridge Üniversitesi ile Cardiff Üniversitesi’nin araştırmasının iddia ettiğine göre psikolojik rahatsızlıklardan şikayetçi olmaya daha az meyillisiniz, tebrik ederiz.
BEBEK GÖRÜYORSANIZ…
Eğer görsele ilk baktığınızda bir bebek görüyorsanız, ikinci karşılaştırmalı görselde ise gördüğünüzden daha da emin oluyorsanız, çalışmanın sonucuna göre ruhsal problemler yaşamaya daha yatkın olabilirsiniz.
HALÜSİNASYON GÖRMEYE YATKINLAR
Görselde bir bebek görenlerin özellikle halüsinasyon görmeye daha yatkın olabileceği de çalışmanın sonuçları arasında.
Ancak testin henüz geniş çaplı bir grup üstünde kontrol edilmemiş olması standartlaşmasının önündeki en büyük engellerden biri. 16 psikolojik rahatsızlığı olmayan, 18 de bilinen psikolojik rahatsızlıkları olan kişi üstünde yapılan testin muhtemel sonuçlarını kesinleştirebilmek için daha ileri seviyede testler yapılması gerekmekte.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder