Bu Blogda Ara

8 Eylül 2013 Pazar

70. Venedik Altın Ayı Ödülünü Kim Kazandı

70. Venedik Altın Ayı Ödülünü İtalyan yapımı SACRO GRA aldı.

Bu yıl 70.si düzenlenen Venedik Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. İtalyan yönetmen Gianfranco Rosi imzalı ‘Sacro GRA’ adlı belgesel en iyi film dalında verilen Altın Aslan Ödülü’ne layık görüldü.
Roma’nın çevre yolunda çekimleri iki yıl süren ‘Sacro GRA’ belgeseli otoyol kenarındaki farklı hayatları ekrana yansıtıyor.
Dünyanın en eski film festivalinde ‘Miss Violence’ adlı filmi ile en iyi yönetmen dalında yarışan Yunan Alexandros Avranas Gümüş Ayı Ödülü’nü alırken, aynı filmin başrol oyuncusu Themis Panou en iyi erkek oyuncu seçildi.

İki ödüle layık görülen ‘Miss Violence’ filminde Aggeliki adlı küçük kız 11. yaş gününde balkondan atlayarak hayatını kaybeder. Ailesi Aggeliki’nin ölümün intihar veya bir kaza olmadığından emindir.
En iyi kadın oyuncu ödülü ise Emma Dante yönetmenliğindeki ‘Vis Castellana Bandiera’ filmindeki rolü ile İtalyan sanatçı Elena Cotta’ya verildi.
Adaylar arasında Türkiye’den Deniz Akçay’ın ‘Köksüz’ adlı ilk filminin de bulunduğu ‘Luigi de Laurentiis’ (Geleceğin Aslanı) ödülü Noaz Deshe’in yönettiği ‘White Shadow’ (Beyaz Gölge) adlı yapıtın oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder